خانهمقالاتاسپلیت کانالی

اسپلیت کانالی

اسپلیت کانالی

یکی از رایجترین سیستم های تهویه مطبوع در سطح جهان اسپلیت کانالی یا داکت اسپلیت می باشد، این سیستم مانند اسپلیت دیواری متشکل از یک واحد داخلی به نام هواساز و یک واحد خارجی به نام کندانسور می باشد.که توسط لوله های مسی به یکدیگر متصل می شوند.

این سیستم از هوای برگشت جهت بالا بردن راندمان کاری دستگاه و مصرف سوخت کمتراستفاده می نماید و همچنین هوای تازه و اکسیژن کافی برای هر واحد آپارتمانی چه در تابستان و چه در زمستان ایجاد می نماید.

نحوه ی عملکرد تهویه مطبوع سیستم :

سرمایش و گرمایش این سیستم با مکش هوای داخلی توسط هواساز انجام می گیرد.

عملکرد دستگاه اسپلیت کانالی در حالت سرمایش کاملا همانند سیستم های اسپلیت یا همان کولر های گازی می‌باشد .

بدین شکل  که این دستگاه جهت تولید سرما با کمک سیکل تبرید، گاز مبرد را با عبور از اجزا سیکل مانند کمپرسور، کندانسور، شیر انبساط و اواپراتور و تغییر فاز مبرد، هوای عبوری از روی کویل اواپراتور را سرد کرده و آنرا به تهویه شونده تحویل می دهد.که در این حالت منبع انرژی دستگاه برق می‌باشد .

اسپلیت کانالی همانند اسپلیت دیواری دارای یک یونیت داخلی در سقف کاذب وبه صورت پوشیده و یک یونیت خارجی کندانسور می باشد که توسط لوله های مسی به یکدیگر متصل می گردند. یونیت داخلی بوسیله کانال های مخصوص، هوای سرد یا گرم را به فضاهای مختلف منتقل می کند. سیستم گرمایش در اسپلیت کانالی می تواند از کویل آبگرم که توسط موتور خانه یا پکیج گرمایشی آبگرم را دریافت میکند استفاده کند. از دیگر ویژگی های اسپلیت کانالی فضای کمتر اشغال شده بدلیل نصب در سقف می باشد.

از  فاکتور های مهم در اسپلیت کانالی میزان مصرف انرژی اسپلیت کانالی که با استفاده از برچسب انرژی می توان راندمان دستگاه را با توجه به انرژی مصرفی مشخص کرد، از ویژگی های بارز اسپلیت کانالی است. کمپرسور اینورتر و معمولی تاثیر مستقیم بر مصرف انرژی دستگاه دارد.

ویژگی ها

  • امکان تهویه چندین فضا با یک دستگاه جهت سرمایش و گرمایش و بوسیله کانال هوای تازه
  • قابلیت اتصال به کویل آب گرم جهت تامین گرمایش
  • عدم اشغال فضای کف و نصب در سقف کاذب
  • مجهز بودن اسپلیت کانالی به ترموستات دمایی
  • نصب جداگانه در هر واحد مسکونی

جریان آن گرم از داخل کویل به کمک خود کویل آب گرم عبور کرده و هوای گرم را به فضای مورد نظر هدایت می نماید. در این شرایط منبع انرژی گرمایی که به آب گرم منتقل می گردد و آب گرم موجود در کویل را تامین می نماید توسط پکیج آب گرم و یا موتورخانه انجام می گیرد.

در این شرایط دستگاه شبیه به فن کویل عمل می کند .

مشخصات:

  • جهت تأمین گرمایش دارای کوئل آبگرم فابریک می باشد .
  • قابلیت تجهیز به شیر برقی سه راه الکترونیکی با قابلیت فرمان پذیری از ترموستات می باشد.
  • ترموستات دارای قابلیت تنظیم دلخواه دمای محیط می باشد.
  • کمپرسور پرقدرت کوپلند مجهز بودن به سیستم فوق کم صدا(super silent) می باشد.

مزایای استفاده از سیستم اسپلیت کانالی در مقایسه با سایر سیستم های تهویه :

  1. سیستم تهویه مطبوع نسبت به سیستم های مرکزی کاملا مستقل می باشد.
  2. در مقایسه با چیلرها و مینی چیلر ها، قیمت نهایی سیستم اسپلیت کانالی چیزی برابر نصف هزینه های مینی چیلر و چیلر می باشد.
  3. در مقایسه با سیستم های گرمایش از کف و رادیاتورهای راندمان گرمایشی بالاتری دارد.
  4. در اسپلیت کانالی داکت تأسیسات در ساختمان کوچکتر شده و نسبت به کولر آبی می توان زیر سقف کانال کشی افقی انجام داد.
  5. به دلیل آنکه نسبت به کولرهای آبی هوای تولیدی هم حجم کمتری دارد و هم از کیفیت بالاتری برخوردار است، موجب گشته است تا کانال توزیع کوچکتر شوند.
  6. به دلیل آنکه در مسیر آب گرم یک شیر سه راهی الکترونیکی قرار داده شده، می توان به کمک آن دبی جریان آب ورودی به کوبل را کنترل نموده در نتجیه سرعت کار بالا میرود و همچنین به دلیل کنترل بر روی گرمایش، می توان در مصرف انرژی صرفه جویی نمود.

برخی از تفاوت های اسپلیت کانالی های موجود در بازار :

اسپلیت کانالی هایی که در بازار موجو هستند، تنها به کمک درنظر گرفتن دور فن دستگاه می توان بازه حرارتی گرمایش را کنترل نمود. این در حالی است که در برخی از سیستم های اسپلیت کانالی علاوه بر امکان کنترل دور فن، می توان به دلیل وجود جدا کننده روغن تا اختلاف ارتفاع 15 متر را کانال کشی بین یونیت داخلی و خارجی انجام داد و برای رفع این مشکل در برخی از سیستم های اسپلیت کانالی از تله روغن استفاده می کنند که این معایبی را به همراه دارده که هم بازده دستگاه را کاهش می دهد و هم موجب کاهش طول عمر آن می گردد و در دراز مدت کمپرسور آن دچار مشکل شده و می سوزد.ر دمای بیرونی امکان تولید سرمایش اسپلیت کانالی 6 درجه به بالا می باشد.

به این مطلب چه امتیازی میدهید؟

ممنون امتیاز ثبت شد 0 / 5. 0

دیدگاهتان را بنویسید

شرکت ابزارخان

تولید کننده انواع سیستم های مدرن انتقال هوا و ذرات در مصارف صنعتی و ساختمانی

طراحی سیستم های کانال کشی برای کارخانه جات و فضاهای صنعتی، طراحی سیستم های مکنده برای کارگاه های نجاری و مصارف مشابه، لوله های مخصوص کشاورزی و انتقال بتن در پروژه های ساختمانی