خانهمقالاتکانال فنولیک

کانال فنولیک

کانال فنولیک

کانال فنولیک نسل جدیدی از کانال های هوا می باشد که ساختار کلی آن شامل عایق و ورق محافظ آن می باشد و با مواد خاصی به یکدیگر می چسبند و به طور عمومی نوعی کانال پیش عایق را پدید می آورد که دارا وزن بسیار کمی می باشد. به دلیل وزن سبک کانال فنولیک موجب می گردد تا عمل اجرا و نصب آن به سرعت و آسانی انجام بپذیرد.

با پیشرفت علم و تکنولوژی در زمینه صنعت و تهویه سیستم های تهویه مطبوع پیشرفت چشمگیری کردند و تغییرات گسترده ای در آنها به وجود آمد که در جهت رشد و پیشرفت سیستم های تهویه مطبوع است. در میان از پیشرفته ترین و پر کاربرد ترین این کانال ها، کانال فنولیک (Phenolic Duct) می باشد.

ساختار کانال فنولیک به این صورت است که در ساختار خود از یک لایه عایق فنولیک متشکل شده است و در دو طرف آن ور ق آلومینیوم تعبیه شده است. این کانال بسیاری از مشکلات و ایرادات کانال های پیشین را برطرف نموده است. و کار را باری مهندسان معمار و تاسیسات آسان تر نموده است. چراکه در سایر کانال های هوا خصوصا کانال های گالوانیزه امکان عایق نمودن کانال ها در صورتی امکان پذیر است که تولید گردند و سپس نصب هم بگردند، در در شرایطی پس از این مراحل امکان عایق نمودن این گونه از کانال ها وجود دارد که موجب پدید آوردن مشکلاتی می گردد. اما در کانال فنولیک به دلیل آنکه مرحله عایق کاری وجود ندارد موجب تسریع در عملکرد نصب و اجرای کانال می گردد و همچنین عملیات کانال کشی با کیفیت بسیار بالاتری انجام می گردد.و در نهایت یک ساختار یکدست و یک پارچه را به وجود می آورد که به علت یک دست بودن هیچ گونه درز و شکافی در ساختار آن وجود نداشته و مانع از هدررفتن و نشتی هوا می گردد و در نتیجه موجب افزایش راندمان کاری سیستم و کانال می گردد.

بنابراین دلیل اهمیت استفاده از کانال فنولیک و پر طرفدار بودن آن ویژگی ها و مزیت های فراوان و برتری هاییست که نسبت به سایر کانال های هوا داشته و علاوه بربهبود کیفیت کانال کشی و رفع مشکلات سایر کانال های هوا موجب بهینه سازی انرژی و صرفه جویی در طمان و هزینه های جاری پروژه نیز می گردد.

پنل های بکار رفته در کانال فنولیک متشکل از رزین های بدون الیاف مقاوم نسبت به حرارت می باشد که یک طرف آن متشکل از آلومینیوم حرارت دیده و طرف دیگر آن متشکل از آلومینیوم مسطح می باشد که این قطعات با چسب های مخصوص و کاملا طبیعی و بازیافت پذیر به یکدیگر متصل شده اند و به همین علت دارای ساختاری کاملا پایدار و دوست دار محیط زیست می باشد. به طور کلی کانال فنولیک بسیار متناسب با طبیعت است و به طبیعت باز می گردد و بر خلاف سایر کانال های هوا هیچ گونه آسیبی به محیط زیست وارد نمی نماید.

همان طور که گفته شد کانال فنولیک به دلیل ساختاری که دارد نسبت به سایر کانال های هوا دارای وزن بسیار کمتری می باشد و تقریبا مقداری برابر بیست و هشت درصد وزن کانال های گالوانیزه را دارا می باشد. همین خاصیت باعث می شود تا نیاز به ساپورت کاملا حذف شود و سقف یا دیواری که وزن کانال فنولیک را تحمل می نماید فشار بسیار کمتری به آن ها وارد گردد.

در پروژه ها و فضاهایی که از کانال فنولیک استفاده می گردد، فضای بسیار کمتری اشغال می شود و این در حالی است که برای سایر کانال ها باید فضای اضافه تری جهت دسترسی به این کانال ها برای انجام عمل عایق کاری در نظر گرفته شود. اما برای کانال فنولیک نیاز به در نظر گرفتن این فضا نیست و در نتیجه استفاده مفید تری از فضای معماری می گردد.

از دیگر مزایای بارز کانال فنولیک کاهش چشمگیر هزینه های ناشی از تولید و اجرای پروژه هایی مختلفی است که از این کانال استفاده می گردد. و به دلیل آنکه نیاز به عایق کاری و محصولات جانبی ندارد همین امر موجب شده است تا مقدار قابل توجهی در هزینه ها صرفه جویی گردد

بنابراین کانال فنولیک به طرق مختلف موجب صرفه جویی شده و دارای مزیت ها و برتری های فراوانی است. علاوه بر این موارد از کانال فنولیک در بسیاری از فضا ها و کاربری ها می توان استفاده نمود و در واقع هیچ گونه محدودیت کاربری برای کانال فنولیک وجود ندارد.

بنابراین در اکثر پروژه ها پیشنهاد می شود تا از کانال فنولیک استفاده گردد تا کمتر شاهد مشکلات و ضعف سیستماتیکی، افت فشار، افزاش هزینه ها، کاهش بازدهی و کارایی، طول عمر کم و… باشیم چراکه در واقع این کانال پاسخ بسیار مناسبی برای بسیاری از مشکلاتی است که سایر کانال های هوا با آن درگیر هستند و تقریبا می توان گفت که هیچ راه حلی برای آنها وجود نداشته و اگر وجود دارد بسیار هزینه بر است.

به این مطلب چه امتیازی میدهید؟

ممنون امتیاز ثبت شد 0 / 5. 0

1 دیدگاه دربارهٔ «کانال فنولیک;

  1. سلام وقت بخیر
    یه پروژه در شهر لنگرود دارم ( مدرسه ) کانال هوا فنولیک نیاز دارم

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

شرکت ابزارخان

تولید کننده انواع سیستم های مدرن انتقال هوا و ذرات در مصارف صنعتی و ساختمانی

طراحی سیستم های کانال کشی برای کارخانه جات و فضاهای صنعتی، طراحی سیستم های مکنده برای کارگاه های نجاری و مصارف مشابه، لوله های مخصوص کشاورزی و انتقال بتن در پروژه های ساختمانی