خانهمقالاتدریچه دیواری

دریچه دیواری

دریچه دیواری

در بسیاری از موارد در پروژه های کانال کشی، لازم است تا کانال های هوا در داخل دیوار تعبیه گردد. به  همین دلیل دریچه ای هم که روی دهانه این کانال ها بر روی دیوار قرار می گیرند نیز از نوع دریچه دیواری می باشند.

دریچه دیواری ابزارخان ( Abzarkhan Wall Air Diffuser ) انواع و مدل های متنوع و متعددی را دارند. دریچه های دیواری شامل نمونه های خطی یا مشبک، یک طرفه، دوطرفه، سه طرفه و یا دریچه های چهارطرفه است که از آلومینیوم و یا آهن ساخته می شود.

نکته قابل توجه در ساخت دریچه آن است که می توانند همانند سایر نمونه های دریچه ها سقفی و … دارای دمپر و یا بدون دمپر باشند. همانطور که می دانیم تعبیه دمپر بر روی دریچه ها صرفاً به دلیل کنترل جریان هوای عبوری می باشد. تا بتوانیم کنترل بیشتری روی شدت و میزان هوای ورودی و یا خروجی داشته باشیم.

کاربرد دریچه دیواری

از جمله مهمترین موارد استفاده دریچه هوا دیواری، استفاده از آن در سیستم تهویه مطبوع در محیط های مسکونی و یا حتی در محیط های تجاری و اداری می باشد. در واقع عمل پخش متناسب جریان هوا در تمام نقاط فضا امری بسیار حائز اهمیت می باشد که وجود یک دریچه بر روی دهانه کانال های هوای تعبیه شده در دیوار ها به خوبی می توان این نیاز را مرتفع سازد. علاوه بر این مورد می بایست به یکسان و متناسب بودن درجه حرارت و دمای هوا در کلیه نقاط یک محیط نیز توجه داشت. دریچه کانال کولر دیواری می تواند با پخض یکنواخت و توزیع مناسب هوا در فضا به درستی به همگون کردن دما در محیط نیز کمک کند.

از دریچه دیواری بیشتر به منظور ورود هوای تازه به یک محیط درونی استفاده می شود. در واقع وظیفه اصلی این دریچه در سیستم های تهویه مطبوع پخش هوای مطبوع و دمش می باشد. دریچه های ایرفویلی یا همان دریچه کولر یکی از بهترین و پرکاربردترین نمونه های دریچه می باشند که با تعبیه بر روی دیوار واحد های آپارتمانی در بسیاری از منازل و یا حتی ادارات از آن  جهت ورود هوای خنک تولید شده در کولر و پخش همگون آن در فضای درونی محیط، استفاده می گردد. نمونه دیگر آن دریچه های خطی می باشند که برای بسیاری از هواساز ها مورد استفاده قرار می گیرد تا هوای ورودی را به داخل فضای مورد نظر هدایت کند.

البته استفاده از دریچه های دیواری جهت دمش و پخش هوای ورودی در فضا به این معنا نیست که نمی توان از آن در موارد دیگر و یا به عنوان دریچه برگشت استفاده نمود. در بسیاری موارد نیز از این نمونه از دریچه ها ( دریچه دیواری کولر آبی ، دریچه دیواری کولر گازی و یا دریچه  دیواری فن کویل ) برای هوای برگشت نیز استفاده می گردد. اما در این موارد و با این کاربرد می بایست دریچه را در قسمت های پایین تر ی از دیوار نصب نمود. در مواردی نیز می توان دریچه هوای برگشت را روی کف نصب و تعبیه نمود که در این صورت نیز خللی در کاربری آن ایجاد نمی شود.

باید به این نکته بسیار مهم توجه داشت که اگر از دریچه به عنوان دریچه هوای رفت و برای دمش هوا در محیط استفاده می گردد؛ حتما می بایست از دمپر برای دریچه استفاده نمود. به عنوان مثال اگر سیستم هوارسانی از چند مسیر و از طریق کانال های متعدد عملیات هوارسانی در محیط را انجام می دهد؛ حتما نیاز است تا با تعبیه و در نظر گرفتن یک دمپر بر روی هر دریچه جریان ورودی را کنترل نماییم. به این ترتیب می توانیم علاوه بر میزان جریان هوا، شدت آن را نیز افزایش و یا کاهش دهیم.

در هنگام نصب انواع مختلف دریچه های دیواری می توان آن را به صورت مستقیم و بدون هیچ رابط و یا واسطه ای به کانال هوا متصل نمود. در این حالت دریچه به طور کامل مماس با دیوار قرار خواهد گرفت و هیچ درزی میان کانال هوا و دریچه باقی نمی ماند. از سوی دیگر می توان یک باکس رابط برای اتصال دریچه به کانال تعبیه شده در دیوار در نظر گرفت که این باکس به کانال متصل می گردد و با فاصله کمی از دیوار به دریچه وصل می شود. در هر دو حالت دریچه هوای ورودی از کانال را بدون کوچکترین افت در فشار و دما، در محیط پخش و توزیع می نماید.

جنس دریچه دیواری

انواع مختلف دریچه  دیواری به طور کلی از سه جنس می باشد. دریچه های آلومینیومی ، دریچه های آهنی و یا دریچه هایی که از پلاستیک ساخته می گردد. به طور معمول دریچه دیواری که از جنس پلاستیک هستند در ابعاد 30 در 40 سانتی متر تولید می گردند. این نوع از دریچه ها فقط مناسب قرار گرفتن و نصب بر روی کانال هایی می باشند که در دیوار ساختمان ها تعبیه شده است.

دریچه هایی که بر روی دیوار و بیشتر به منظور ورودی هوا مورد استفاده قرار می گیرند، می توانند هوا را تا حدود 20 متر پرتاب نمایند. بازدهی این نوع از دریچه های هوا به عنوان دریچه های رفت تا 76 درصد نیز می رسد

دریچه های هوا از جنس آلومینیوم از عرض 11 سانتی متر تولید می گردند. برای  ساخت این نوع از دریچه آلومینیومی محدودیتی در ابعاد وجود ندارد و با توجه به نیاز و درخواست مشتری در ابعاد و هم چنین در رنگ های متفاوت تولید و ارائه می گردد.

همه دریچه های دیواری در اطراف دارای یک فریم هستند که معمولا در عرض 3 سانتی متر طراحی و ساخته می گردد. اما در بسیاری موارد نیز برای فریم دور دریچه دیواری عرض آن را تا حدود 5 سانت افزایش می دهند که علاوه برا رعایت دقیق تر اصول و مبانی فنی، بر زیبایی کار نیز می افزاید. برای این منظور از ورق یا پروفیل های 5 سانتی استفاده می شود.

ساخت دریچه به خصوص دریچه های چهارگوش می تواند به صورت مسطح و یا قوس دار صورت پذیرد. که در این حالت در ابتدا به نیاز پروژه و شرایط ساختمانی دیوار و محل نصب دریچه توجه می گردد و در مراحل بعدی می توان زیبایی و ظاهر کار را نیز در نظر گرفت.

یکی از مواردی که تاثیر بسیار زیادی در زیبایی طاهری دریچه دیواری دارد؛ رنگ آن می باشد. امروزه این امکان برای مشتریان فراهم آمده است تا دریچه های متفاوت در سایز و انواع مختلف را بتوانند در رنگ های دلخواه سفارش و تهیه نمایند. اما توجه به این نکته بسیار مهم است که رنگ استفاده شده برای دریچه حتما از نمونه ها و انواع مرغوب و با کیفیت باشد. رنگ آمیزی تمام دریچه ها از نوع الکترواستاتیک می باشد که بسیار با کیفیت و استاندارد است. و می توان رنگ آن را به راحتی متناسب با رنگ دیوار ها و محل نصب تهیه نمود.

دریچه کولر

انواع دریچه دیواری

یکی از انواع دریچه ، دریچه گرد می باشد که به دریچه هوای پرتاب بلند نیز شناخته می گردد. از این نوع از دریچه چهارگوش به منظور پرتاب هوا در فواصلی در حدود 6 متر و یا بیشتر استفاده می گردد. این دریچه را علاوه بر روی دیوار می توان بر روی سقف نیز نصب نمود. مهم ترین کاربرد این نوع از دریچه ها در سقف سوله ها و کارخانه ها و کارگاه های صنعتی می باشد. از این نوع از دریچه برای تهویه هوای داخل مجتمع های پذیرایی و تجاری و یا فرودگاه ها نیز می توان استفاده نمود.

دریچه مشبک نیز جهت ورود هوای تازه به محیط داخلی با بار برودتی و حرارتی در فضاهای متفاوت با کاربری های متنوع مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع از دریچه هوا را نیز می توان بر روی سقف تعبیه نمود. لازم به ذکر است که اگر شدت و فشار پشت این دریچه تا حدی باشد که قدرت زیادی به آن بدهد می توان از آن برای پرتاب بلند جریان هوا در ارتفاعات زیاد نیز استفاده نمود. دریچه مشبک که به نام های دریچه شطرنجی نیز شناخته می گردد از پرکاربردترین انواع دریچه ها می باشد که با نصب آن بر روی دیوار ساختمان می توان توزیع هوای متناسب با فضا را انتظار داشت. به دلیل اینکه دریچه های مشبک سطح مفید بالایی دارند و برای ساخت پره های آن از نوع خاصی از پروفیل استفاده می گردد؛ می توان از این دریچه برای هوای خروجی و به عنوان دریچه برگشت بر روی کانال های تخلیه هوا نیز استفاده نمود. پره های این دریچه با زاویه 45 درجه و یا 90 درجه ساخته می گردد تا بیشترین و بالاترین کیفیت هوادهی را داشته باشند.

دریچه های دیواری خطی یکی دیگر از پرکاربردترین انواع دریچه های هوا می باشد که در انواع مختلفی همچون صفر درجه، 15 درجه، 30 درجه و 90 رجه طراحی و تولید می گردد. مدل 30 درجه از این دریچه هوا بیشتر در سیستم های هواساز مورد استفاده قرار می گیرد.

نکته بسیار مهم در انتخاب دریچه آن است که در درجه اول نیاز پروژه در نظر گرفته شود. سپس می بایست مناسب ترین دریچه با توجه به شرایط نصب با کیفیت بالا و ضمانت ساخت و نصب، انتخاب و تهیه گردد.

میتوانید در تمامی شهر ها ( تهران ، اصفهان ، شیراز ، تبریز ، مشهد ، اهواز و … ) با ارتباط با شماره ی درج شده در وبسایت ، لیست قیمت دریچه دیواری و کاتالوگ دریچه دیواری را دریافت و خرید اینترنتی خود را انجام دهید. همچنین از دیگر محصولات سیستم داکت اسیلیت و انتقال هوا شرکت ابزارخان از جمله کانال اسپیرال ابزارخان، لوله اسپیرال، اتصالات کانال اسپیرال، کانال فلکسیبل، کانال فلکسیبل عایق دار، لوله خرطومی هوا ( لوله خرطومی مکنده ) و عایق الاستومری دیدن فرمایید.

به این مطلب چه امتیازی میدهید؟

ممنون امتیاز ثبت شد 5 / 5. 1

دیدگاهتان را بنویسید

شرکت ابزارخان

تولید کننده انواع سیستم های مدرن انتقال هوا و ذرات در مصارف صنعتی و ساختمانی

طراحی سیستم های کانال کشی برای کارخانه جات و فضاهای صنعتی، طراحی سیستم های مکنده برای کارگاه های نجاری و مصارف مشابه، لوله های مخصوص کشاورزی و انتقال بتن در پروژه های ساختمانی