خانهمقالاتکانال هوا

کانال هوا

کانال هوا

جریانات هوا در کلیه اماکن اعم از مسکونی، تجاری، فرهنگی، اداری و غیره باید از طریق یک سیستم یکپارچه و منظم سازمان دهی شده باشند تا از هدررفت آن ها و البته انرژی جلوگیری به عمل آید. کانال هوا که با عناوین مختلفی مانند داکت هوا نیز شناخته می شود دارای دسته بندی های مختلفی نیز بر مبنای اشکال، متریال به کاررفته در ساخت و مکان کاربری می باشند. کانال هوا که با نام Air Channel یا Air Duct نیز شناخته می شود یکی از اجزای سیستم تهویه و تهویه مطبوع می باشد که در واقع به جزیی لاینفک نیز بدل گشته است. در واقع کانال هوا عنصری می باشد که هوای تولیدی را از دستگاه تهویه مطبوع گرفته و به فضای مورد نظر می رساند و علاوه بر این موضوع در پاره ای از موارد هوای مصرفی را از مکان مورد نظر دریافت کرده و به منظور تصفیه و پاکسازی به دستگاه تهویه مطبوع باز می گرداند که بدین منظور قابلیت انتقال هوای محیط خارجی را دارا می باشند.

علاوه بر آنچه که گفته شد  این کانال به منظور تخلیه هوای آلوده و یا هوای همراه با اجزای خروجی و بازمانده دستگاه های صنعتی مانند دستگاه های نجاری به میزان زیادی به کار برده می شود. بدین منظور مصالحی که برای ساخت این گونه کانال به کار برده می شود می بایست از دوام مقاومی برخوردار باشد مانند انواع این کانال از جنس پی وی سی یا پی یو که کیفیت بالا و مقاومت زیادی در برابر خوردگی دارند. از دیگر کانال هوا، داکتی می باشد که نسبت به درجه حرارت بالا از مقاومت بالایی برخوردار است و مناسب انتقال هوای داغ می باشد. نکته بسیار مهم در این زمینه آگاه بودن به این موضوع می باشد که داکت های نام برده شده در حال حاضر در نوع فلکسیبل یا خرطومی تولید و به بازار ارایه می شوند و این موضوع به دلیل انعطاف پذیری بالا و در نتیجه راندمان بالای این نوع از کانال می باشد.

انواع کانال هوا

برای بهره‌برداری از بهترین نوع کانال انتقال هوا و کارایی بالاتر سیستم تهویه مطبوع مورد نظر، مهندس تاسیسات مربوطه باید کانال هوا را مطابق با کاربری و کارایی مورد نیاز طراحی و اجرا کند. بنابراین، برای دستیابی به این هدف، می‌توان از انواع مختلف کانال‌ها مانند کانال‌های گالوانیزه، کانال‌های فلکسیبل، و کانال‌های اسپیرال و همچنین پیش عایق استفاده کرد. هر یک از انواع مذکور دارای ویژگی‌های فنی متفاوت و مزایا و معایب خاص خود هستند، بنابراین قبل از انجام مراحل اجرایی، باید اقدامات لازم برای شناخت انواع کانال‌ها را انجام دهید. کانال گالوانیزه از ورق گالوانیزه با ضخامت‌های مختلف مانند 0.6، 0.8 و 1 میلی‌متر ساخته و مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ضخامت بر اساس کاربرد مورد نظر متفاوت است. کانال مارپیچ هوا نیز مانند کانال گالوانیزه بوده و از نظر ساختاری تفاوت‌هایی دارد، اما این نوع کانال نیز برای اهداف مشابه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کانال انتقال هوا در مقطع خود شکل‌های مختلفی دارد، و می‌توان مقطع مربعی و دایره‌ای را به عنوان دو زیرمجموعه عمومی آن در نظر گرفت. کانال گالوانیزه یکی از کانال‌های هوای مربعی شکل است، و کانال‌های انعطاف‌پذیر و اسپیرال دارای مقطع دایره‌ای هستند. کانال هوای مربعی به دلیل سهولت در اجرا بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد، و این مسئله به دلیل دشواری در اجرای کانال با مقطع دایره‌ای است، اما این نوع کانال از نوع مربعی کارایی بالاتری دارد. کانال هوای گالوانیزه نسبت به سایر انواع فهرست‌شده قدیمی‌تر است و به دلیل در دسترس بودن و ارزانی بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما این نوع کانال هوایی امکان عایق‌بندی قبلی را ندارد و در اجرا مشکلات دشواری دارد. کانال انعطاف‌پذیر مزایا و مشخصات فنی خاصی دارد که علاوه بر این مسئله، نقاط ضعف کانال گالوانیزه را اصلاح کرده و باعث گسترش استفاده از آن شده است.

کانال اسپیرال کرمان

کاربرد کانال هوا

کانال هوا فلکسیبل طیف وسیعی از کاربری ها را شامل می شود که نکته قابل توجه در این مورد وجود تولیدکنندگان مختلف در این زمینه می باشد. به منظور آشنایی بیشتر با حیطه فعالیت ایشان می توان از طریق سایت های مرتبط و یا نمایندگی فروش ایشان تماس برقرار کرد تا با مشخصات فنی انواع کانال هوا تولیدی ایشان و همپچنین نحوه خرید و فروش آنها آگاه شد. کانال هوا به عنوان یکی از ملزومات اجرایی تأسیسات ساختمان که در جهت بهتر شدن و فراهم آوردن شرایط محدوده آسایش انسان قدم بر می دارد از اهمیت زیادی برخوردار است که تحت هیچ عنوان نباید نادیده گرفته شود. اجرای کانال هوا با کانال گالوانیزه سبب هدررفت فضا نیز می شود در صورتی که اگر این موضوع از طریق کانال فلکسیبل اجرا شود مهندس معمار امکان اجرا و طراحی بهتری را دارد.

به این مطلب چه امتیازی میدهید؟

ممنون امتیاز ثبت شد 0 / 5. 0

دیدگاهتان را بنویسید

شرکت ابزارخان

تولید کننده انواع سیستم های مدرن انتقال هوا و ذرات در مصارف صنعتی و ساختمانی

طراحی سیستم های کانال کشی برای کارخانه جات و فضاهای صنعتی، طراحی سیستم های مکنده برای کارگاه های نجاری و مصارف مشابه، لوله های مخصوص کشاورزی و انتقال بتن در پروژه های ساختمانی