خانهمقالاتلوله فلکسی

لوله فلکسی

لوله فلکسی

امروزه لوله فلکسی (Flexi Duct) به دلیل دارا بودن ویژگی های متمایز و مزایای فراوان در زمینه های مسکونی، صنعتی و تجاری بسیار مورد توجه سازندگان و خریداران قرار گرفته است.

لوله فلکسی در شکل ها و ویژگی های مختلف برای کاربری های متفاوتی به بازار ارائه می گردد و با در نظر گرفتن مواردی چون سختی، فشار، دما، خوردنگی، ساییدگی، شرایط محیطی و… این ویژگی ها بر روی لوله فلکسی تعبیه می شود و آن را برای کاربری های مختلف از جمله اتاق تمیز، صنایع چوب،آزمایشگاه ها، مراکز بهداشتی و درمانی،باشگاه ها، رستوران ها،کارخانه ها،فروشگاه ها، فرودگاه ها،انبارها،تهویه مطبوع انواع فضاها و… آماده استفاده می نماید. به صورت کلی این محصولات در دودسته ساده و عایقدار تقسیم میشوند. و مورد توصیه ترین آن ها کانال فلکسیبل با عایق الاستومری میباشد.

جهت آشتایی بیشتر با این محصولات به قسمت فروشگاه مراجعه فرمایید.

از آنجایی که مسئله انتقال هوا امروزه به یک مسئله مهم و اساسی تبدیل شده است بنابراین باید آن را بسیار جدی گرفت. بنابراین این امر استفاده از کانال های قدیمی را کنار گذاشته و به سوی نسل جدید کانال های انتقال هوا یعنی کانال فلکسیبل گام بر می دارد.

در کشورهای آمریکا و اروپا نیز به محض شناختن لوله فلکسی از این لوله برای انتقال هوا در سیستم های تهویه مطبوع خود استفاده می کرده اند و بسیار زیاد مورد تایید و پسند آنها نیز بوده است.

مقایسه لوله فلکسی با کانال اسپیرال گالوانیزه

اگر بخواهیم لوله فلکسی را با کانال های گالوانیزه قدیمی مقایسه کنیم باید بگوییم که لوله فلکسی دارای قابلیت پیش عایق شدن می باشد یعنی پیش از تولید و یا همزمان با تولید می توان آن را عایق نمود در حالی که برای کانال های گالوانیزه این امکان فراهم نیست. همچنین به دلیل خاصیت عایق پذیری نیز موجب کاهش آلودگی صوتی در فضا نیز می گردد. مزیت دیگر ارازن بودن لوله فلکسی نسبت به سایر کانال های انتقال هوا می باشد و نیز لوله فلکسی قابلیت عبور در فضاهایی را دارد که برای دیگر کانال ها میسر نیست. همین عوامل باعث شده است که این لوله بسیار مورد توجه و مورد پسند عموم در زمینه تهویه مطبوع و صنعت گردد.

از دیگر مزایای لوله فلکسی به ضد حریق بودن، سبک بودن، قابلیت نصب و اجرای آسان، ظاهر زیبا و… می توان اشاره نمود.

لوازم جانبی که هنگام نصب لوله فلکسی باید از آن استفاده نمود شامل موارد زیر می باشد:

  • رابط که دو کانال را به یکدیگر اتصال می دهد
  • تبدیل که کانال های با سایز دهانه مختلف را به یکدیگر متصل می نماید
  • بست رولی مخصوص
  • قفل مخصوص کانال
  • نوار درزگیر برای بستن درز ها و شکاف های احتمالی تا از اتلاف انرژی جلوگیری نماید.
مزایای کانال فلکسیبل

نحوه نصب لوله فلکسی

در ابتدای امر باید فضای مورد نظری که می خوایم برای سیستم تهویه آن از لوله فلکسی استفاده کنیم را بازدید و بررسی نماییم تا برآورد پروژه صورت پذیرد. سپس نقشه پروژه همراه با ابعاد دقیق را نیز برآورد نموده و بر حسب نیاز نوع لوله فلکسی مورد نظر را که مطابق با ویژگی های مورد باشد و با سایز دهانه مورد نظر انتخاب نموده و سپس برای اتصال لوله فلکسی ابتدا کانال را به اندازه دلخواه با کاتر برش می زنیم و بعد آن را دور طوقه قرار می دهیم. در مرحله بعد بست کمربندی را در محل اتصال محکم با قفل می بندیم و به این ترتیب کانال از یک سو محکم و متصل شده و عمل کانال کشی ما آغاز می گردد تا جایی که کار به اتمام برسد و سر انتهایی کانال را نیز به همین روشی که ذکر شد متصل می کنیم و پروژه به اتمام می رسد.

پس دیدیم که لوله فلکسی به راحتی به کمک برش با یک کاتر قابل نصب و اجرا می باشد و خاصیت انعطاف پذیری آن نیز در سهولت این امر نقش به سزایی دارد و این امرو موجب صرفه جویی در وقت می گردد و حتی هنگام نصب دارای سرعت بسیار بالایی می باشد و به سرعت و به آسانی نصب می گردد و دردسر های نصب لوله های گالوانیزه را نیز ندارد.

و همچنین به نسبت کانال گالوانیزه هزینه نصب و اجرای آن بسیار پایین تر می باشد و این امر بسیار مقرون به صرفه است و موجب صرفه جویی در هزینه می شود.

حجم بسیار کمی را اشغال می کند که این امر در زمینه انبار داری بسیار حائز اهمیت می باشد،آنتی باکتریال است، دارای عمر مفید بسیار بالایی می باشد، عایق صوت و انرژی است، ساختار هموار و بسیار یکپارچه و منظمی دارد،دارای گواهینامه معتبر استاندار بین المللی می باشد و در تمامی فضاها و شرایط و زوایا قابل اجرا می باشد و محدودیتی ندارد در حالی که هنگام نصب کانال گالوانیزه با ما محدودیت های فراوانی رو به رو هستیم.

با توجه به همه موارد ذکر شده در بالا نتیجه می گیریم که لوله فلکسی یک گزینه بسیار مناسب و مقرون به صرفه برای انتقال هوا در سیستم های تهویه مطبوع و گزینه بسیار مناسبی جهت جایگزینی کانال های قدیمی و سنتی اسپیرال می باشند و این امر کاملا غیر قابل چشم پوشی و اغماض می باشد.

به این مطلب چه امتیازی میدهید؟

ممنون امتیاز ثبت شد 0 / 5. 0

دیدگاهتان را بنویسید

شرکت ابزارخان

تولید کننده انواع سیستم های مدرن انتقال هوا و ذرات در مصارف صنعتی و ساختمانی

طراحی سیستم های کانال کشی برای کارخانه جات و فضاهای صنعتی، طراحی سیستم های مکنده برای کارگاه های نجاری و مصارف مشابه، لوله های مخصوص کشاورزی و انتقال بتن در پروژه های ساختمانی