خانهمقالاتکانال گالوانیزه

کانال گالوانیزه

کانال گالوانیزه

کانال گالوانیزه یا همان کانال اسپیرال گالوانیزه یکی از بهترین و پر فروش ترین انواع کانال های انتقال هوا می باشد و در انواع سیستم های تهویه مطبوع جهت استفاده در کاربری ها و فضاهای مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد.

کانال گالوانیزه همان طور که از نام آن پیداست در ساختارش از ورق گالوانیزه استفاده می گردد. بدین صورت که ورق های گالوانیزه به صورت لایه های مدور بر روی یکدیگر قرار گرفته و در نهات تشکیل کانال هوا با مقطع دایره ای شکل را به وجود می آورد.

کانال گالوانیزه (Galvanized Duct) نسبت به سایر کانال های انتقال هوا دارای مزایا و معایبی می باشد. در ابتدا به معایب آن می پردازیم.

معایب کانال گالوانیزه

کانال اسپیرال نسبت به سایر کانال های هوا دارای وزن بالا تری می باشد و علت آن هم استفاده از ورق گالوانیزه در ساختار این کانال می باشد که موجب سنگین شدن وزن آن شده و در نتیجه حمل و نصب آن با مشکلاتی همراه خواهد بود.

دومین ایراد کانال اسپیرال گالوانیزه این مورد است که امکان عایق پذیری برای این کانال وجود نداشته و نمی توان آن را به عایق بندی تجهیز نمود و تنها در شرایط خاصی پس از تولید و اجرا می توان آن را عایق نمود که این امر با مشکلات و مسائل فراوانی همراه بوده و دارای دشواری هایی می باشد. این امر در حالی است که وجود عایق برای کانال هوا یک امر بسیار مهم و اساسی است چرا که از کانال در برابر بسیاری از عوامل گوناگون محافظت نموده و موجب افزایش بازدهی عملکرد کانال می گردد.

اما به دلیل استفاده از ورق گالوانیزه در ساختار این کانال، دارای محاسن و برتری هایی هم می باشد. ورق گالوانیزه یک محافظت کننده بسیار قوی در برابر عواملی نظیر حرارت، سرما و گرما، رطوبت، آب، نفوذ حشرات و سایر عوامل مخرب دیگر می باشد و کاملا مانع از نفوذ این عوامل می گردد. بدین ترتیب تا حد بسیار زیادی موجب افزایش طول عمر کانال اسپیرال نیز می گردد.

کانال گالوانیزه گرد نسبت به کانال های چهارگوش قدیمی و سنتی نیز دارای مزایای فراوانی می باشد. کانال های سنتی سرعت تولید و اجرای آن ها بسیار زیاد بود و مدت زمان زیادی صرف تولید و نصب آن ها می شد اما کانال اسپیرال به سرعت و در طی زمان بسیار کوتاهی تولید می گردد و هم می توان با سرعت بالایی آن را نصب و اجرا نمود. به همین دلیل در زمان تا حد زیادی صرفه جویی می گردد.

اتصالات کانال گالوانیزه

هنگامی که از کانال اسپیرال گالوانیزه جهت انتقال هوا در سیستم های تهویه مطبوع استفاده می شود نیاز به محصولات جانبی دیگری است تا در کنار این کانال موجب بهبود عملکرد سیستم گردد چرا که بدون وجود این قطعات عملا فعالیت سیستم مختل شده و پیش نمی رود.

قطعات کمکی شامل بست ها، ساپورت ها، رابط ها، زانویی ها، سه راهی ها، چهار راهی ها، شلواره ها ها، کلاهک ها، دمپر ها، انواع تبدیل ها و … می باشد که می توان از هریک به تعداد مختلف، همگی و یا تنها بعضی از آن ها را در هر یک از انواع سیستم های تهویه مطبوع استفاده نمود.

کانال کشی هوا

سایز کانال گالوانیزه

کانال گالوانیزه را می توان در سایزهای مختلفی تولید نمود از سایزهای بسیار بزرگ گرفته تا سایز های کوچکتر و به همین دلیل است که تنوع استفاده از این کانال بسیار بالا می باشد. همچنین ورق گالوانیزه به کار رفته در کانال اسپیرال را می توان در ضخامت های مختلفی تولید نمود و به صورت عمومی برای سایز های بزرگتر از ضخامت های بالا تر و برای سایز های کوچکتر از ضخامت های کمتر استفاده می گردد.

کانال اسپیرال را همان طور که پیش تر هم گفته شد با سرعت بسیار بالایی می توان تولید و اجرا نمود اما نکته ای که بسیار حائذ اهمیت است این مورد است که کانال اسپیرال را باید با دقت و کیفیت کافی و لازم تولید و اجرا نمود تا بتواند به درستی به فعالیت خود ادامه دهد. چرا که اگر این عمل به دقت و درستی انجام نپذیرد موجب پدید آمدن مشکلات و مسائل فراوانی می گردد که در نهایت از کارایی و کیفیت سیستم تا حد بسیار زیادی می کاهد. در نتیجه از طول عمر این سیستم هم بسیار کاسته می شود.

کانال گالوانیزه اما همچنان با وجود معایبی که دارد و با وجود آن که نسل جدید تری از کانال های انتقال هوا به نام کانال های فلکسیبل به دلیل داشتن برتری ها و مزیت هایی نسبت به کانال گالوانیزه تا حدودی جای آن را گرفته است. اما همچنان این کانال به دلیل ارزان قیمت بودن، سرعت و آسانی در نصب و دسترسی راحت و آسان بسیار مورد استفاده قرار می گیرد و هنوز هم در بسیاری از پروژه هایی که نیاز به کانال انتقال هوا در سیستم های تهویه مطبوع آن است از کانال اسپیرال بسیار استفاده می گردد و مصرف کنندگان هم از استفاده از این کانال انتقال هوا بسیار راضی می باشند.

به این مطلب چه امتیازی میدهید؟

ممنون امتیاز ثبت شد 0 / 5. 0

دیدگاهتان را بنویسید

شرکت ابزارخان

تولید کننده انواع سیستم های مدرن انتقال هوا و ذرات در مصارف صنعتی و ساختمانی

طراحی سیستم های کانال کشی برای کارخانه جات و فضاهای صنعتی، طراحی سیستم های مکنده برای کارگاه های نجاری و مصارف مشابه، لوله های مخصوص کشاورزی و انتقال بتن در پروژه های ساختمانی