خانهفروشگاهکانال کشی هواکانال پیش عایق

کانال پیش عایق

در واقع اصطلاح پیش عایق بودن به معنای دارا بودن عایق قبل از اجرا و از پیش عایق بودن آن می باشد. این امر به آن دلیل صورت می گیرد که عایق کاری پس از نصب با مشکلات و سختی های فراوان همراه بوده و این موضوع به ویژه در فضاهایی که ارتفاع سقف آنها کم و کوتاه می باشد مانند سقف کاذب ساختمان های مسکونی و غیره، اجرای عایق کاری پس از نصب را به سختی امکان پذیر می سازد. با توجه به موضوعاتی که به آن اشاره شد امروزه ما شاهد نیاز روزافزون بازار به کانال پیش عایق هستیم که در ادامه به سایر مشخصات فنی و مزایا آن خواهیم پرداخت.

یکی از انواع کانال کشی داکت اسپیلت با کانال پیش عایق مانند کانال پلی اورتان می باشد که این سیستم به کانال پیش عایق یا Pre-Insulated Air Duct Panel نیز معروف می باشد و یکی از جدیدترین محصولات و سیستم ها به منظور ایجاد داکت کشی تأسیسات ساختمانی است. کانال پیش عایق دارای وزن کمی بوده و سرعت نصب آن نیز در مقایسه با نمونه های قدیمی خود مانند کانال گالوانیزه به مقدار قابل توجهی کمتر می باشد. اجزاء تشکیل دهنده آن در جدار داخلی نوعی فوم سرد تزریقی به همراه دو لایه آلومینیوم در اطراف آن می باشد مانند کانال پیش عایق پلی یورتان. از لحاظ هزینه اجرایی و کارایی محصول در مقایسه با کانال کولر پی پال یا کانال کولر پلیمری  که بعد از اجرا با عایق ایزوله شده باشد سطح قیمت و هزینه کمتری را داشته و جایگزین مناسبی برای آن به شمار می رود.

مزایای کانال پیش عایق

از نام های دیگر آن می توان کانال از پیش عایق، کانال پیش ساخته، کانال عایق شده . کانال پی پال (کانال pipal) یا کانال پیش عایق پی پال را نام برد و از مزایا و مشخصات فنی آن می توان موارد زیر را برشمرد :

  • مقاومت در برابر آتش سوزی و خاصیت بازدارندگی شعله ( (STOP FIREدر کلاس های گوناگون A , B
  • مقاومت در برابر نفوذ آب
  • قابلیت عایق صوت بودن بدون هیچ گونه لرزش
  • نیاز کم به ساپورت ها، فلنج ها و دیگر اتصال دهنده ها و نگهدارنده ها
  • وزن کم و عمر مفید بالا
  • سرعت بسیار بالا در اجرای کانال کشی
  • قابلیت استفاده از کانال پیش عایق در تمامی نقاط آب و و هوایی
  • ضریب انتقال حرارتی بسیار ناچیز و دامنه عملکرد دمایی مناسب از 150- تا 150+ درجه سانتیگراد
  • میزان نشتی هوا کمتر از 1.2 % می باشد.
  • کاربری های متنوع در تأسیسات و سازگار با تمامی نیازهای تأسیساتی
  • نمای زیبا و بادوام
  • عدم وجود نشتی و انتشار یکنواخت جریان هوا
  • قابلیت شستشو و آنتی باکتریال بودن
  • عدم محدودیت سایز
  • دوست دار انسان و محیط زیست و سازگار با انواع محیط زیست انسان و مقاوم در برابر اشعه ماوراء خورشید و ضد زنگ
  • حداقل ضایعات به دلیل انعطاف پذیری در تولید و مونتاژ

با توجه با مزایا و امکانات ذکر شده، تنها مشکل آن را می توان عدم استحکام لازم در برابر ضربه و فشار دانست که به همین منظور می بایست آن را در جای مناسب و به طور صحیح به کار گرفت.

انواع کانال پیش عایق

کانال پیش عایق برحسب مواد تشکیل دهنده خود و همچنین شکل ظاهری به دسته بندی های متعددی تقسیم می شود که سه نوع پرکاربرد آن از قرار زیر می باشد :

  • کانال پیش عایق پلی اورتان در دو مدل PIR و XPU
  • کانال از پیش عایق فنولیک
  • کانال پیش عایق فلکسیبل یا لوله خرطومی هوا که دوست دار محیط زیست می باشند و در انواع عایق دار الاستومری، IFD، پشم شیشه، پلی استر، کومبی یا روکش PVC، برزنتی مسلح نخ دار، آلومینیومی ساده و غیره موجود می باشد.
  • کانال پیش عایق پلی اورتان

کانال پیش عایق پلی اورتان نسل جدیدی از لوله های انتقال هوا می باشند که جایگزین مناسبی برای ورق های قدیمی و سنتی گالوانیزه محسوب می شوند. این نوع برای اولین بار در کشور آلمان تولید و به کار گرفته شد و به مرور زمان به دلیل ویژگی های منحصر به فرد و تقویت نقاط منفی کانال های سنتی پیشین در سراسر دنیا محبوبیت پیدا کرد و در بسیاری از پروژه های مسکونی، اداری، تجاری، تفریحی، فرهنگی، آموزشی و درمانی و … مورد استفاده قرار گرفت. کانال پیش عایق PIR یا کانال پلی اورتان پیش ساخته از تمامی مزایا ذکر شده برای کانال پیش عایق برخوردار بوده و و به این دلیل پرکاربردترین به شمار می رود. قیمت کانال پلی یورتان نیز وابسته به سایز دهانه می باشد.

از جمله این مزایا مقاومت در برابر پارگی، جلوگیری از اتلاف انرژی، ضد آب بودن، مقاومت در برابر حریق، وزن کم(20 درصد کمتر از وزن نوع گالوانیزه)، نیاز کمتر به اتصال دهنده ها، سرعت بالا در نصب، عایق صوتی، مقاوم در برابر خوردگی و اشعه خورشیدی، بدون کندانس رطوبت و دارای گواهینامه های معتبر را نام برد. مواد تشکیل دهنده آن یک لایه Poly Iso Cyanarate  و دو لایه روکش آلومینیومی بوده که در ضخامت 80 میکرون برای PIR و ضخامت 50 میکرون برای XPU به کار برده می شود.

  • کانال پیش عایق فنولیک

این نوع کانال پیش عایق نیز در انتقال هوای تازه و جایگزینی نوع  قدیمی و سنتی گالوانیزه به کار برده می شود. مواد تشکیل دهنده آن یک لایهPhenol  و دو لایه روکش آلومینیومی به ضخامت 80 میکرون می باشد. لازم به ذکر است این نوع نیز دارای تمامی مزایایی که برای کانال پیش عایق برشمرده شد، می باشد.

  • کانال پیش عایق فلکسیبل یا خرطومی هوا

همانطور که گفته شد دارای انواع مختلفی بوده و کاربرد آن نیز در انتقال هوای تازه و جایگزینی سیستم های قدیمی گالوانیزه می باشد. این کانل پیش عایق مارپیچ و مناسب داکت کشی انواع دستگاه داکت اسپیلت بوده که برای انشعاب گرفتن از کانال های تهویه نیز ازآن استفاده می شود. از لایه های آلومینیومی به ضخامت یکسان و لایه عایق در میان این لایه های آلومینیومی در ضخامت های مختلف به جهت افزایش مزایای به کار برده شده است. از دیگر مزایا که شامل این نوع نیز می شود می توان به مقرون به صرفه بودن از لحاظ اقتصادی و استفاده در فضاهایی که ارتفاع آن ها یکسان نمی باشد اشاره کرد.

کانال پیش عایق نوین در مقایسه با کانال گالوانیزه سنتی

در هنگام ساخت نوع گالوانیزه که عمدتاً چهارگوش هستند، برای تهیه اتصالات نظیر زانویی و سه راهی و غیره پس از خم کردن ورق آن را به وسیله ضربات چکش به صورت کشویی در درون یکدیگر قرار می دهند و این مسأاله در طولانی مدت سبب از بین رفتن و خوردگی روکش ورق گالوانیزه و تجمع اکسید آهن می شود. از سوی دیگر به دلیل اینکه غالبا از عایق پشم شیشه برای عایق کاری کانال پیش عایق استفاده می شود، عایق پشم شیشه به مرور زمان تحلیل رفته و ذرات آن وارد فضا گشته و مشکلات فراوانی را برای سلامتی انسان به وجود می آورند. علاوه بر این عایق پشم شیشه رطوبت را در خود جذب کرده و موجب رشد و گسترش عوامل بیماری زا در محیط می شوند.

نکته قابل توجه این که نوع عایق پلی اورتان از نظر اقتصادی و فروش قابلیت رقابت با کانال گالوانیزه را داشته زیرا این پانل های پیش عایق پال به عایق کاری مجدد نیازی نداشته و به دلیل وزن سبکش از آهن آلات کمتر و تجهیزات و نیروی اجرایی کمتری نیز برخوردار است. بنابراین زمان اجرای کانال پیش عایق نیز بسیار کمتر از نوع گالوانیزه که بعد از نصب عایق می شود، می باشد و این موضوع مسأله مهمی در اجرای پروژه ها که در اکثر موارد با کمبود زمان روبرو هستند، می باشد. علاوه بر این در فضاهایی که محدودیت ارتفاع دارند یا دسترسی با آن مشکل است کار را با سختی روبرو می کند. البته به منظور دریافت لیست قیمت کانال پیش عایق می توان با شرکت های متعددی که در حال حاضر در این زمینه فعالیت می کنند ارتباط برقرار کرد.

از نظرهوابندی ، ورق پلی اورتان از پیش عایق شده PIR و قیمت کانال فنولیک به هیچ عنوان قابل مقایسه با گالوانیزه نیستند زیرا کانال پیش عایق شده بعد از برش به وسیله چسب های مخصوص و اتصالات خاص کاملا هوابندی شده و  قیمت کانال پیش عایق پال وابسته به سایز لوله می باشد. این موضوع در حالی است که نوع گالوانیزه با نخ نسوز که تنها ماده موجود برای هوابندی بین فلنج های کانال می باشد، هوابندی و درزبندی می شود. در شهرهای شرجی شمالی و جنوبی کشور که رطوبت هوا بالا می باشد استفاده از ورق پیش عایق توصیه می گردد و این امر به این دلیل است که کانال پیش عایق در برابر رطوبت مقاومت خوبی از خود نشان می دهد درحال که پشم شیشه به کار رفته بر روی لوله گالوانیزه در مناطق مرطوب کارایی خود را در اثر گذشت زمان از دست می دهد. از دیگر معایب کانال گالوانیزه نسبت به معایب کانال پلی یورتان پی پال می توان موارد زیر را برشمرد :

  • عایق کاری مجدد
  • هوابند کردن کانال
  • وزن بالا
  • نیاز بالا به قطعات و اتصال دهندگان
  • مدت زمان ساخت طولانی
  • عمر مفید کم
  • از لحاظ اقتصادی به صرفه نبودن
  • ایجاد آلودگی صوتی
  • عدم مقاومت در برابر آتش و رطوبت

به این مطلب چه امتیازی میدهید؟

ممنون امتیاز ثبت شد 5 / 5. 1

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “کانال پیش عایق”

شرکت ابزارخان

تولید کننده انواع سیستم های مدرن انتقال هوا و ذرات در مصارف صنعتی و ساختمانی

طراحی سیستم های کانال کشی برای کارخانه جات و فضاهای صنعتی، طراحی سیستم های مکنده برای کارگاه های نجاری و مصارف مشابه، لوله های مخصوص کشاورزی و انتقال بتن در پروژه های ساختمانی