فلنج گرد

تومان

قیمت محصول فوق مربوط به سال 1398 میباشد. لطفا جهت دریافت مشاوره فنی و لیست قیمت جدید با ما در واتساپ در ارتباط باشید.

قیمت محصول برای یک شاخه یا کلاف کامل میباشد.

شناسه محصول: نامعلوم دسته:

همانطور که می دانیم از کانال های گرد و چهارگوش جهت انتقال هوا از سیستم های تهویه مطبوع، هوارسان و … به قسمت ها و بخش های مختلف یک ساختمان بهره برده می شود. از این رو لازم است تا برای منظور حتما از یک سیستم کانال کشی مناسبی استفاده نمود. با توجه به اینکه کانال ها چه از نوع کانال های گرد و چه از نوع چهارگوش، در طول های استاندارد و مشخصی ساخته و تولید می گردند؛ بنابراین لازم است تا برای عملیات کانال کشی از چندین قطعه برای اتصال کانال ها به یکدیگر یا به اتصالات استفاده نمود. این قطعه همان فلنج گرد است که به معرفی آن می پردازیم

نکته قابل توجه اینجا است که فلنج گرد برای تمامی کانال های گرد کاربرد دارد و برای کانال کشی چهارگوش باید از فلنج های چهارگوش استفاده کرد.

برای کانال کشی کانال گرد از اتصالات و قطعات مختلفی در کنار خود کانال اسپیرال گالوانیزه استفاده می شود. برای مثال انواع زانو، سه راه، چهار راه، تبدیل و … در یک سیستم کانال گشی اسپیرال از قطعه دیگری تحت عنوان فلنج گرد کانال اسپیرال استفاده می شود که به کمک آن می توان دو قطعه کانال را به یکدیگر متصل و همچنین در کنار هم تثبیت نمود. از فلنج های گرد جهت اتصال و محکم کردن دو قطعه کانال اسپیرال و یا هر کانال دیگر با سطح مقطع گرد، استفاده می گردد.

همه فلنج های گرد از جنس نبشی می باشند. به عبارت دیگر فلنج گرد کانال اسپیرال نیز مانند فلنج های چهارگوش که برای تثبیت دو قطعه از کانال های چهارگوش به کار گرفته می شود؛ از نبشی که توسط دستگاه فلنج گرد به حالت گرد درآمده تشکیل شده است.

فلنج گرد کانال اسپیرال از ورق های گالوانیزه ضخیم قابل تولید می باشند؛ که در آن صورت به آن فلنج تسمه ورقی نیز گفته می شود.

لازم به ذکر است که اگر فلنج گرد کانال های گرد از نبشی ساخته می شود؛ حتما نیاز است تا این نبشی به وسیله دستگاه های نورد، نوردکاری شود. سپس لازم است تا با یک لایه رنگ و یا یک لایه ماده ضد زنگ روی آن پوشش داده شود. به این صورت نه تنها مقاومت فلنج گرد کانال اسپیرال افزایش می یابد؛ بلکه می توان از آن در محیط های باز و در معرض باد و باران و … نیز با خیال راحت استفاده نمود و اطمینان داشت که مورد و مشکلی برای آن پیش نخواهد آمد.

در مقابل اما اگر فلنج گرد کانال اسپیرال از ورق های گالوانیزه ساخته می شود؛ نیاز است تا برای این کار از ورق هایی با ضخامت دو و یا سه میلی متر استفاده شود. البته لازم است تا این ورق های گالوانیزه پیش از استفاده جهت ساخت فلنج گرد، با لیزرکاری به صورت فلنج تسمه ای برش خورده و به این ترتیب شکل مورد نظر را برای ساخت فلنج گرد کانال اسپیرال پیدا می کند.

باید به این نکته نیز اشاره کرد که فلنج ها انواع و مدل های مختلفی را شامل می شوند. لاوه بر مدل گرد که برای کانال های گرد و مدل چهارگوش که برای کانال های چهارگوش کاربرد دارد؛ باید به این موضوع نیز توجه داشت که هر مدل از فلنج ها دارای اندازه و سایز و جنس های متفاوتی نیز می باشند.

فلنج گرد

انتخاب فلنج گرد کانال اسپیرال و یا به طور کلی انتخاب یک فلنج مناسب برای اتصال دو قطعه کانال به یکدیگر، به عوامل و فاکتورهای متعددی بستگی دارد.

در درجه اول نوع کانال هوا می تواند مدل فلنج را که گرد و یا چهارگوش است را مشخص نماید. در قدم بعدی ابعاد کانال هوا برای تعیین سایز فلنجی که قرار است مورد استفاده قراربگیرد؛ بسیار حائز اهمیت می باشد.

ضخامت و وزن کانال هوا برای تعیین جنس فلنج گرد کانال اسپیرال بسیار مهم است؛ چرا که لازم است تا در نقطه اتصال دو قطعه کانال گرد به یکدیگر، وزن زیاد کانال موجب از هم گسیختگی مسیر کانال نشود. تثبیت محل اتصال  دو کانال به همدیگر می بایست به طور کامل آب بندی و بدون هیچ گونه درزی باشد.

علاوه بر آن شرایط آب و هوایی که کانال کشی در آن انجام می گیرد؛ نیز می تواند در انتخاب فلنج گرد کانال اسپیرال تاثیر گذار باشد. به عنوان مثال در برخی موارد کانال کشی در مسیر هایی صورت می گیرد که در معرض نور مستقیم خورشید و یا در باد و باران شدید می باشد. در این مواقع لازم تا از جنس و آلیاژ هایی استفاده شود که مقاومت بسیار بالایی داشته باشد. به همین دلیل است که بر روی فلنج گرد کانال اسپیرال که از جنس تسمه برش خورده می باشد؛ با رنگ ضد زنگ پوشش داده شود.

فلنج گرد کانال اسپیرال برای لوله هایی از قبیل لوله اسپیرال، ورق سیاه، کانال اسپیرال استیل و گالوانیزه کاربرد دارد.

طریقه نصب این فلنج های گرد به این صورت است که فلنج به وسیله پرچ های چکشی در دو سر لوله با مقطع گرد متصل و محکم می گردد. پس از نصب فلنج گرد کانال بر روی دو انتهای کانال اسپیرال، آن ها را با استفاده از گسکت و یا همچنین نخ نسوز درزگیری می نمایند تا هیچ گونه شکاف پی برای عبور هوا باقی نماند. در نهایت به وسیله پیچ و مهره می توان آن ها را به یکدیگر متصل نمود.

به طور معمول اندازه هایی که فلنج گرد کانال اسپیرال ساخته می شوند عبارت است از نبشی 20 میلی متر، 30 میلی متر و 40 میلی متر که به صورت استاندارد این قلنچ با نبشی 30 میلی متر ساخته می شود. همچنین اتصالات این قطعه از اتصالات کانال اسپیرال به صورت جوش با الکترود 3 می باشد.

فلنج گرد کانال اسپیرال در قطر دهانه متفاوتی ساخته و ارائه می گردد. به صورت استاندارد فلنج گرد از قطر 20 سانتی متر تا قطر های سفارشی تولید می گردد.

نوعی از فلنج گرد اسپیرال وجود دارند که با نام فلنج گرد کانال پرسی شناخته می شوند. این نوع از فلنج های گرد به صورت استاندارد با رنگ قرمز و یا طوسی که ضد زنگ هستند؛ تولید می گردد. البته لازم به ذکر است که این امکان وجود دارد تا قطعه را به وسیله رنگ های الکترواستاتیک، رنگ آمیزی و آبکاری نمود.

همانطور که در بالا نیز به آن اشاره شد؛ فلنج کانال گرد انواع مختلفی دارد که عبارت است از :

  • فلنج گرد کانال پرسی که از جنس ورق های سیاه ساخته می شود و در ضخامت های 1 میلی متر تا 1.25 میلی متر می باشد.
  • فلنج گرد کانال نبشی : ساخته شده از نبشی های فابریک که در سایز های 20 میلی متر، 30 میلی متر، 40 میلی متر و 50 میلی متر ساخته می شود.
  • فلنج گرد کانال اسپیرال : این فلنج از جنس نبشی 20 میلی متر، 30 میلی متر و 40 میلی متر تولید می گردد.
  • فلنج گرد کانال گالوانیزه : فلنج های کانال گالوانیزه از ورق گالوانیزه با ضخامت 0.7 میلی متر ساخته می شود. این نوع از فلنج ها در دو نوع ماستیک دار و ساده قابل ساخت می باشند. سایز های متفاوت فلنج گالوانیزه عبارت است از 20 میلی متر، 30 میلی متر، 35 میلی متر و 40 میلی متر.
فلنج گرد

باید توجه داشت که ساده ترین و مطمئن ترین راه برای نصب کانال هوا به یکدیگر یا همان کانال کشی اسپیرال، استفاده از کوپلینگ ها به جای استفاده از فلنج گرد کانال اسپیرال می باشد. کوپلینگ یا همان طوقه، یک رابط است که به دو سر کانال های اسپیرال متصل می شود و دو کانال را در کنار یکدیگر محکم نگه می دارد.

برای اتصال کانال های اسپیرال به این روش می بایست کانال اسپیرال را به صورت مادگی در نظر گرفت و در مقابل از کوپلینگ یا همان طوقه ها به عنوان نری استفاده نمود. البته لازم است تا طوقه ها کمی تلورانس و یا خلاصی داشته باشند.  به این ترتیب پس از جانمایی و قرار دادن طوقه ها یا همان رابط ها در داخل کانال اسپیرال، از خارج می توان به وسیله پیچ سر مته واشردار آن را به کانال اسپیرال متصل نمود.

همانند فلنج گرد کانال اسپیرال که انواع و سایز های متنوعی را دارا می باشد؛ کوپلینگ ها نیز دو دو مدل ساده و گسکت دار تولید و ساخته می شوند؛ که می توان از آن ها جهت اتصال سر به سر یا دنباله به دنباله کانال های اسپیرال بهره بسیار برد. لازم به ذکر است که استفاده طوقه ها یا کوپلینگ های گسکت دار موجب می گردد تا نشتی هوا تا میزان قابل توجهی کاهش یابد. زیرا درزی برای عبور هوا باقی نمی ماند و محل اتصال کانال هوا به دقت چفت هم می گردد.

اما در هنگام استفاده از کوپلینگ های ساده جهت اتصال کانال های اسپیرال به یکدیگر، وضعیت کمی متفاوت تر خواهد بود. در این حالت، یعنی زمانی که به جای کوپلینگ گسکت دار از کوپلینگ های ساده استفاده می کنیم؛ حتما نیاز است تا پس از اتمام کار و جانمایی قطعه در کانال و محکم کردن آن با پیچ و مهره از خارج کانال اسپیرال؛ از یک نوار درزگیر آلومینیومی نیز استفاده شود.

استفاد از نوار درزگیر آلومینیومی از آن جهت ضرورت دارد که می تواند جلوی نشتی هوا را بگیرد. به عبارت دیگر به دلیل آنکه طوقه های ساده فاقد گسکت هستند؛ در نتیجه احتمال نشتی هوا در آن ها در نقطه اتصال دو کانال به همدیگر نیز بسیار زیاد است. بنابراین لازم است تا از یک نوار درزگیر آلومینیومی جهت جلوگیری از نشتی هوا استفاده شود.

به این ترتیب می توان با ممانعت از خروج هوا، افت فشار جریان هوا را یز تا میزان قابل توجهی کاهش داد. و همین موضوع می تواند مانع از صدمات بعدی به فن مرکزی سیستم های تهویه مطبوع و هواساز و … شود. در نتیجه می توان اینطور ادعا نمود که در طولانی مدت می توان باعث افزایش طول عمر سیستم تهویه و در کل مجموعه تجهیزات شد.

نکته قابل توجه در رابطه با استفاده از کوپلینگ ها چه از نوع ساده و از چه از نوع گسکت دار بر خلاف استفاده از فلنج گرد کانال اسپیرال، این است که از این نوع از کانال کشی اسپیرال که بدون استفاده از فلنج گرد کانال اسپیرال انجام می پذیرد؛ معمولا برای کانال هایی تا قطر 60 سانتی متر و همچنین در مسیر های کانال کشی با ارتفاع کمتر استفاده می گردد. همچنین استفاده از کوپلینگ ها فقط برای لوله های انتقال هوا کاربرد دارد و اصلا برای سایر سیستم های کانال کشی که برای انتقال آب و سایر مواد و مایعات استفاده می شود؛ توصیه نمی گردد.

زیرا این نوع از اتصال کانال های اسپیرال به یکدیگر به وسیله طوقه و یا کوپلینگ، نمی تواند به جز جریان هوا مانع از نشتی مواد و یا مایعات نیز بشود. بنابراین لازم است تا برای این منظور از روش و شیوه دیگری از کانال کشی برای کانال های اسپیرال بهره برد که بتوان از درزبندی و هواگیری محل اتصال دو قطعه کانال اسپیرال اطمینان کامل حاصل نمود.

در این گونه مواقع می توان از فلنج گرد کانال اسپیرال جهت اتصال دو قطعه کانال گرد در طول مسیر کانال کشی بهره برد. و همچنین می توان مطمئن بود که هیچگونه نشتی در محل اتصال به وجود نخواهد آمد.

فلنج گرد

البته لازم به ذکر است که این روش، یعنی استفاده از فلنج گرد اسپیرال شامل هزینه هایی به مراتب بالاتر از روش قبل یعنی استفاده از کوپلینگ ها می گردد. اما می توان مطمئن بود که استفاده از فلنج ها استحکام بیشتری به سیستم کانال کشی می دهد که می توان با خیال راحت از آن علاوه بر انتقال هوا، برای انتقال مواد و مایعات نیز بهره برد.

از فلنج گرد کانال اسپیرال می توان جهت اتصال کانال های گرد در قطر و سایز های بیشتر از 60 سانتی متر نیز استفاده نمود. حتی استفاده از این روش برای کانال کشی کانال اسپیرال ک در ارتفاع های بالاتر نیز انجام می پذیرد نیز مانعی ندارد.

اما نکته ای که در اینجا باید به آن اشاره کنیم آن است که برای انتقال مواد و مایعات علاوه بر مسئله نشتی و محکم بودن محل درز ها نیاز است تا حتما از فلنج گرد کانال اسپیرال استفاده شود؛ چرا که استفاده از اتصالاتی همچون طوقه ها به ویژه طوقه های گسکت دار موجب می گردد تا دیگر سطح داخلی کانال های اسپیرال صاف و یکدست نباشد و همین موضوع سبب می شود تا در این محل اجتماع و تراکم آلودگی ها و باکتری ها بیشتر شود. زیرا سطح داخلی کانال هوا دارای برآمدگی هایی در محل طوقه می باشد و این موضوع در نهایت می تواند موجب آسیب لوله اسپیرال نیز بشود.

به این مطلب چه امتیازی میدهید؟

ممنون امتیاز ثبت شد 0 / 5. 0

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “فلنج گرد”

شرکت ابزارخان

تولید کننده انواع سیستم های مدرن انتقال هوا و ذرات در مصارف صنعتی و ساختمانی

طراحی سیستم های کانال کشی برای کارخانه جات و فضاهای صنعتی، طراحی سیستم های مکنده برای کارگاه های نجاری و مصارف مشابه، لوله های مخصوص کشاورزی و انتقال بتن در پروژه های ساختمانی